منتدى هواه الاعمال اليدويه
اهلا وسهلا بك في منتديات بنوتات , إذا كنت من أعضاء المنتدى فتفضل بتسجيل دخولك , أما إذا كنت ضيفاً فتكرم بالتسجيل في المنتدى ,, ومع تمانينا بقضاء وقت ممتع


ادارة منتدى بنوتات
منتدى هواه الاعمال اليدويه
اهلا وسهلا بك في منتديات بنوتات , إذا كنت من أعضاء المنتدى فتفضل بتسجيل دخولك , أما إذا كنت ضيفاً فتكرم بالتسجيل في المنتدى ,, ومع تمانينا بقضاء وقت ممتع


ادارة منتدى بنوتات
منتدى هواه الاعمال اليدويه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى هواه الاعمال اليدويه


 
الرئيسيةالاعلاناتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 *طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
m!Ss Semsema
Admin
Admin
m!Ss Semsema


لقبى : *طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه 38626h777h

المود : *طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه Butterfly
النوع : انثى
عدد المساهمات : 2251
الموقع : rahaf.ahladalil.com
العمر : 33
mms : *طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه 12849120282


*طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه Empty
مُساهمةموضوع: *طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه   *طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه Emptyالإثنين ديسمبر 28, 2009 2:55 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اخواتى الجميلات فى المنتدى وحشتونى وبقالى فتره منزلتش اكلات فى الركن هنا وانشغلت عنكن ورجعت بأكله مصريه جميله مغذيه رائعه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طاجن التورلى باللحم


اكله مليئه بالعناصر الغذائيه لأحتوائها عالخضروات واللحم
وسهله فى الاعداد جدا ومناسبه للعزومات
بسم الله نبدأ
المقادير
بما ان اسرتى صغيره
فاستخدمت فقط
نصف ك لحم بتلو (يفضل الموزه ولكن لم تتوافر لدى )
واى خضروات تحبيها
كوسه
جزر
باذنجان
فاصوليا خضراء
بسله
طماطم
بصل
ثوم
زنجبيل
فلفل اخضر
بطاطس
وارضى شوكى (خرشوف )
واى خضروات اخرى
ملح فلفل بهارات

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنا الفاصوليا والبسله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الطريقه

بدايه بالنسبه للحم
قطعتها قطع متوسطه ولم اسلقها بل نقعتها فى ماء وخل لتطريتها وبعدها وضعتها هكذا فى طنجره
بدون ماء او اى شئ

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وتركتها ربع ساعه تنزل ماؤها وبعدها شطفتها بماء نظيف ووضعتها مره اخرى فى الطاسه او الطنجره وقطعت علبها بصله كبيره وحبه طماطم وحبه فلفل قسمتها نصفان وورق لورا وحبهان

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبدأت اقلبها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدها غطتها وتركتها حوالى ربع ساعه فقط

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اثناء ذلك قمت بتقطيع الخضار
ودى شكل سكينه التقطيع لمن سألونى عنها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

انتهيت من تقطيع الخضراوات وغسلها

وفى حله وضعت قطعه زبده وبصله وتوم وزنجبيل
فقط حوالى دقيقتان

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبدأت فى تشويح الخضار
ملحوظه
فى ناس بتحب تشو ح الخضار كله وتقلبه مع بعضه وفى ناس بتحب كل نوع على حدى (بدون بصل) حتى تضع الخضار فى الطاجن على هيئه طبقات كل طبقه نوع ولكن انا افضل وضعه كله مع بعضه
اضفت الجزر والبسله والفاصوليا اولا وشوحت حوالى خمس دقائق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدها اضفت البطاطس وشوحت ثم الباذنجان والارضى شوكى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبدأت اشوح واثناء ذلك تكون اللحمه نضجت ولكن بشكل غير كامل لاننا حنضع الطاجن فى الفرن

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضع اللحم فقط عالخضار ونقلب ونحتفظ بالصوص اللى نزل منه ونضف عليه ملعقتان معجون طماطم ونضع الملح والفلفل وكل التوابل اللى تفضليها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدها نضع الخضار مع اللحم فى طاجن

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونضيف الصوص المبهر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونغطى بورق قصدير وندخل الطاجن الفرن حوالى ساعه الا ربع

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدها ننزع الورق ونحمر الوجه
وهذا شكله بعد خروجه من الفرن والتزيين

ماشاء الله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

على فكره فى ناس بتحب الخضار زى ماقلت طبقات وببنهم لحمه مفرومه انما الشائع هو قطع لحم وتفضل الموزه
ويقدم مع رز ابيض وسلطه انا عملت سلطه كابوتشى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.ra7af.net
سموة الذوق
المديرة العامة
المديرة العامة
سموة الذوق


المود : *طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه I-LOVE
النوع : انثى
عدد المساهمات : 2335
الموقع : ...}في منتــديـأت رهــف,...{
mms : *طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه 12849120288


*طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: *طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه   *طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه Emptyالإثنين ديسمبر 28, 2009 3:19 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وانــا بحـب التورتيــــلآ
يسلمــو على ابمــوضوع يااحلــــــــى سمسمــــــــ احبك مووت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
*طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه روعه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الحواوشى على الطريقه المصريه
» صور روعه للماسن
» صور تصاميم صور روعه
» لعبه روعه
» غرف معيشه روعه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى هواه الاعمال اليدويه  :: قسم البنوتات :: مطبخ لك-
انتقل الى: