منتدى هواه الاعمال اليدويه
اهلا وسهلا بك في منتديات بنوتات , إذا كنت من أعضاء المنتدى فتفضل بتسجيل دخولك , أما إذا كنت ضيفاً فتكرم بالتسجيل في المنتدى ,, ومع تمانينا بقضاء وقت ممتع


ادارة منتدى بنوتات
منتدى هواه الاعمال اليدويه
اهلا وسهلا بك في منتديات بنوتات , إذا كنت من أعضاء المنتدى فتفضل بتسجيل دخولك , أما إذا كنت ضيفاً فتكرم بالتسجيل في المنتدى ,, ومع تمانينا بقضاء وقت ممتع


ادارة منتدى بنوتات
منتدى هواه الاعمال اليدويه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى هواه الاعمال اليدويه


 
الرئيسيةالاعلاناتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عاشقة افريل
عضوة جديدة
عضوة جديدة
عاشقة افريل


المود : فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Ryeq
عدد المساهمات : 49

فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Empty
مُساهمةموضوع: فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه   فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Emptyالأربعاء نوفمبر 25, 2009 12:41 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]









استعملى العدد الذى يناسب افراد اسرتك من الفراخ البيضاء يزيد وزن
الواحدة عن 2كيلو جرام

قومى بتنظيف الفراخ وغسلها بطريقتك المعتادة بالليمون
او الملح او الخل حسب ما تفضلين

المكونات :- عدد 3بصلة متوسطة مفرومة ناعم
جدا مع 3فصوص حبهان

لوعدد افراد الاسرة اربعة استعملى 2فرخة

قومى
بفصل الاوراك عن الصدر اى الفرخة نصفان

قومى بفصل النصف من الاوراك الى
ربعان وهكذا فى الفرخة الاخرى قومى بعمل قطع

طولى صغير عند مفصل الدبوسة حتى
لا تستوى وهى مفتوحة

يكون لديك الان اربع ارباع من الاوراك

قومى
بتتبيل البصل ببهارات اللحمة +بهارات الفراخ +الملح والفلفل

قومى بوضع البصل
المفروم فى الكبة ناعم بين راحتى يدك واضغطى حتى تحصلى على البصل

وحدة وماء
البصل وحدة او ضعيها فى مصفاة ناعمة خصصيها لذالك وقومى بالضغط علية

لفصل
البصل عن مائه احتفظى بماء البصل

تبلى الاوراك بالبصل واتركيها لليوم
التالى فى الثلاجة

عند استعمالها صعيها فى صنية فى الفرن حتى تنضج وقومى
بتحميرها من الوجهان دون اضافة

اى دهون فهى تسوى بما تخرجة من
دهون

قومى باشعال قطعه فحم على شعلة البوتاجازالعلوية

احضرى طبق صغير
من الاستانلس وضعى قطعة الفحم المشتعلة بة

قومى بقدح ملعقة زيت او ملعقة
سمن بلدى

ضعى الطبق بة الفحم داخل الصنية وافرغى عليها الزيت او السمن
المقدوح

غطى الصنية بغطاء محكم واتركيها فترة

جملى الفراخ المشوية
بالبقدونس و البطاطس الشبسى والطماطم








بفتيك الفراخ



على لوح التقطيع الزجاجى قومى بوضع صدر الفراخ والاجنحى الى اعلى


بسكين حامى افصلى الجناحان عن الصدر

كررى فى الفرخة الثانية ضعى
الاجنحة جانبا

على لوح التقطيع قومى بسكين حامى بعمل قطع فى منتصف الصدر من
ناحية العظم

وبمساعدة يدك والسكين اخرجى القرقوشة والعظام

يصبح لديك
الصدور خالية من العظام

افصلى قطعة اللحم الملاصق للقرقوسة فى كل ربع يصبح
لديك قطعتان

ثم اقطعى الصدر الى نصفان بالطول القطعة السفلى من الربع
اقطعيها

القطعة العليا التى تلاصق الاجنحة شقيها نصفان بالعرض يكون الربع
عمل 4قطع بفتيك

ليست رقيقة

قومى بوضع القطع فى ماء البصل واضيفى
البهارات والملح المطلوب واتركية لاستعمالة فى اليوم

التالى فى الثلاجة


عند الاستعمال اخفقى بيضتين واضيفى لهما فلفل اسود

جهزى البقسماط
سواء اكنتى اعددتية فى المنزل بتحميص الباقى من الخبز وطحنة

او اشتريتية
جاهز اضيفى الية بهارات لحمة + بهارات فراخ

قومى بوضع البفتيك قطعة قطعة فى
البيض ثم البقسماط واضغطى عليهابراحة يدك كى تستوى فى

الشكل حمريها فى زيت
واخرجيها على مناديل المطبخ الورقية لتتخلصى من الزيت الزائد

جملى الطبق بعد
الانتهاء من الكمية بالبقدونس والبطاطس
الشيبسى








الاجنحة البانية


لديك الان الاجنحة للفرختان قومى بفصل الرقبات عن الاجنحة


وقومى بقطعها نصفين من تحت الرقبة لديك الان جنحان ورقبة لكل
فرخة

اعملى قطع طولى صغير عند مفصل الجناح

قومى بغلى كمية من الماء
لسلق الاجنحة مع اضافة 4فصوص حبهان وفص مستكة

وورقة لورى وبهارات وفلفل


ضعى الاجنحة فى الماء المغلى الى ان تنضج

اخرجيها فى مصفاة لتصفى من
الشوربة

اخفقى بيضتين وضعى عليهم فلفل اسود

جهزى البقسماط وضعى علية
بهارات اللحم وبهارات الفراخ

اغمسى الاجنحة فى البيض ثم البقسماط وحمريهم فى
كمية من الزيت

عندما يحمر اخرجيها على مناديل ورقية لتمتص الزيت الزائد
جمليها عند التقديم ببقدونس


اتمنى ان يعجبكم
من عند ماما ايه رايكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
m!Ss Semsema
Admin
Admin
m!Ss Semsema


لقبى : فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه 38626h777h

المود : فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Butterfly
النوع : انثى
عدد المساهمات : 2251
الموقع : rahaf.ahladalil.com
العمر : 33
mms : فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه 12849120282


فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه   فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Emptyالجمعة نوفمبر 27, 2009 5:56 pm

شكلها يجوع
ههههههههههههههه
ميرسى ياقمرى على الطريقه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.ra7af.net
شهرزاد
عضوة جديدة
عضوة جديدة
شهرزاد


المود : فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Atsafa7
عدد المساهمات : 15

فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه   فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Emptyالسبت نوفمبر 28, 2009 2:05 am

شكرااااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لينة ساميي
عضوة جديدة
عضوة جديدة
لينة ساميي


المود : فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Dla3
عدد المساهمات : 18
العمر : 39

فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه   فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه Emptyالسبت نوفمبر 28, 2009 7:10 pm

انتو جوعتونى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فراخ ... مشوية .... بفتيك ... بانيه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى هواه الاعمال اليدويه  :: قسم البنوتات :: مطبخ لك-
انتقل الى: